Nettisivuja sanaston opettamiseen ja oppimiseen

Minkä tahansa kielen sujuvaan puhumiseen ja kirjoittamiseen tarvitaan tietysti sanaston hallintaa, sillä kielioppi ei pelkiltään auta kommunikoimaan, vaikka kuinka hyvin tuntisi verbin taivutukset ja lauseiden sanajärjestykset. Jos ei löydy tarvittavaa verbiä taivutettavaksi tai riittävästi sanoja lauseen muodostamiseen, on vieraalla kielimaalla kuin kala aavikolla. Melkoisen hukassa siis. Eikä tarvitse olla kummoinenkaan kielentuntija, jotta tietää, että sanaston sekä kieliopin opiskelu kulkevat käsi kädessä, kun halutaan saada vieraan kielen osaaminen sujuvalle tasolle.

Kuten jokainen ainakin ennen internetin valtakautta koulunsa aloittanut varmasti muistaa, on sanaston opiskelu usein koulussa hoidettu sanakokein, erilaisia sanalistoja opiskelemalla. Ja mikäs siinä, jos tapa itselle toimii ja vieraan kielen sanasto karttuu. Internet on kuitenkin tuonut myös tähänkin aiheeseen apua ja bittiavaruuden syövereistä löytyy varsin näppäriä sivustoja, jotka avittavat monenlaisia sanaston opiskelijoita kielessä kuin kielessä.

Löydä parhaat sanastot netistä ja sinun ei välttämättä koskaan tarvitse istua yökausia opiskelemassa sanalistoja ulkoa. Tähän alle olemme koonneet muutamia vinkkejä, joista tutustumisen tarjontaan voi aloittaa.

MyEnglishTeacher.eu

Suomessa englanninkieli on varmasti se tutuin ja tunnetuin vieras kieli toisen kotimaisen, eli ruotsin kielen lisäksi. Englantia aletaan opiskella varsin varhaisessa vaiheessa ja vaikka sitä kuuleekin melko paljon nykyajan maailmassa, voi sanasto silti joiltain osin tuottaa vaikeuksia. Erityisesti vaikkapa työtapaamiset tai muut muodolliset tilaisuudet voivat laittaa hermostuttamaan ja voikin tuntua siltä, ettei päässä pyöri kuin kolme yksinäistä sanaa englanniksi, eikä niistäkään saa rakennettua järkevää lausetta millään. Siispä, tuollaisia tilanteita varteen tarvitsee hiukan harjoitusta. Tällaisiin tilanteisiin MyEnglishTeacher.eu on erinomainen valinta.

Tältä sivustolta löytyy monenmoista englanninkieleen liittyvää asiaa, kuten vaikkapa artikkeleita siitä, millaisia sanoja voi missäkin tilanteessa käyttää sekä millaisia vaihtoehtoja vaikkapa fraasille ”nice to meet you!” on olemassa. Jos niin haluaa, voi sivustolta ostaa myös henkilökohtaisen opetussession tai useampia. Nämä toteutetaan natiivipuhujan kanssa Skypen kautta. Varsin näppärää ja helppoa, mutta myös varmasti hyödyllistä.

Babbel

Toinen sanaston opiskelemisessa auttava sivusto on nimeltään Babbel ja se löytyy tietysti osoitteesta babbel.com. Tämän sivusto on MyEnglishTeacherin tapaan englanniksi, mutta mikäs sen parempaa sanaston opiskelemisen apua olisikaan? Babbel tarjoilee tosin englannin kielen lisäksi muitakin kielivaihtoehtoja, kuten vaikkapa italian ja tanskan. Sivustolle saapuessaan käyttäjä pääsee valitsemaan kielen, jota haluaa opiskella. Oletetaan, että tällä kertaa halutaan oppia ruotsia, joten valitaan tuo sinikeltainen lippu ja jatketaan tutustumista sivustoon. Seuraavaksi tulee valita, onko valitun kielen opiskelussa aloittelija, vaiko jo edistynyt osaaja. Tämän jälkeen pääseekin jo harjoittelemaan sanastoa erilaisten tehtävien avulla.

EnglishCentral

EnglishCentral on sivusto, jolla opit englanninkieltä niin päivittäisen elämän, kuin erilaisten erikoisalojenkin tarpeisiin. Tämä sivusto nojaa vahvasti videoihin ja niiden avulla oppimiseen. Palvelu vaatii rekisteröitymisen, mutta sen jälkeen pääsee tutustumaan tarjolla oleviin videoihin ja tekemään harjoituksia niiden pohjalta. Palvelussa on tarjolla myös henkilökohtaista tutorointia, joka varmasti auttaa sanaston kasvattamisessa. Videoita löytyy monista eri aiheista, kuten matkailusta tai vaikka liiketoimintaan liittyvistä asioista. Mukana on myös simppeleitä sanastovideoita vaikkapa siitä, kuinka ilmaistaan, ettei pidä jostakin asiasta.

Yllä olevien sivustojen sekä muiden samantyyppisten sivustojen lisäksi netistä löytyy tietysti myös monenlaisia sanakirjoja ja parhaimmat online-sanastot, jotka auttavat sanaston kasvattamisessa. Olemmekin jo antaneet monenlaisia vinkkejä näille sivustoille, joten kannattaa vilkaista myös muita kirjoittamiamme juttuja.